Gå till innehåll

MTP-rådet gästar podden Rådet från NT-rådet

Publicerad

Hur fattar man rättvisa beslut på osäkra data? I det senaste avsnittet av podden Rådet från NT-rådet diskuteras läkemedel och medicinteknik, evidens och beprövad erfarenhet, hälsoappar och tyngdtäcken samt genterapier och svåra prioriteringar i framtiden.

Det sker en stor utveckling inom sjukvården i dag. Möjligheten att bota sjukdomar och mildra svåra besvär blir allt större. Men när resurserna är begränsade, måste regionerna göra gemensamma prioriteringar och då är det viktigt att satsa på det som bevisligen gör mest nytta. Och när evidensen saknas eller är begränsad – hur värderar man då nyttan?

Podden gästas denna gång av Rådet för medicintekniska produkter, som jämte NT-rådet arbetar löpande med dessa frågeställningar.

I avsnittet medverkar

Gerd Lärfars, ordförande i NT-rådet,
Jan Liliemark, ordförande för MTP-rådet,
Gustaf Befrits, hälsoekonom i NT-rådet
Erik Gustavsson, etiker från MTP-rådet.
Samtalet leds av Therese Löfbom, NT-rådet.

Podden Rådet från NT-rådet finns där poddar finns. Du kan också lyssna här:

Senast ändrad