Gå till innehåll

MTP-rådet och danska Behandlings­rådet knyter tätare band

Publicerad

Medicintekniska produktrådet (MTP-rådet) har inlett ett samarbete med Behandlingsrådet i Danmark.

Medicintekniska produktrådet (MTP-rådet) och Behandlingsrådet i Danmark

Behandlingsrådet är motsvarigheten till MTP-rådet och gör utvärderingar av medicin- och hälsoteknik för ordnat införande i Danmark. MTP-rådet har tidigare besökt Behandlingsrådet i Danmark och nu var det dags för en heldagsträff i Sverige på SKR. Med på mötet var även Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (TLV).

– Syftet med besöket var att lära av varandra, diskutera gemensamma utmaningar och knyta tätare band. Dagen har varit mycket värdefull och alla deltagare är eniga om att vi ska fortsätta utbytet med varandra, säger Sofia Medin, koordinator i MTP-rådet.

Senast ändrad